+30 2410 538 700

info@laser.gr

English
Πως επιδρά η θεραπεία laser;

Πως επιδρά η θεραπεία laser;

Πως επιδρά η θεραπεία laser;
Γράφει: 
Dr Νάθαν Κ. Ευαγγέλου

Ποιοι μηχανισμοί βρίσκονται πίσω από ένα θεραπευτικό αποτέλεσμα;

Πολύ απλά θα έλεγε κανείς ότι, η είσοδος μιας δέσμης φωτός στο σώμα, με τις ιδιότητες του laser, φορτίζει με ενέργεια τους μηχανισμούς δράσης τού οργανισμού με φυσικό επακόλουθο την δραστηριοποίησή του, ώστε να θεραπευθεί εκ των έσωθεν.

Πώς γίνεται αυτό;

Είναι πλέον γνωστό αλλά και επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η θεραπεία laser επηρεάζει άμεσα και θετικά τον οργανισμό. Τα αποτελέσματα που προκύπτουν από την εφαρμογή των ακτίνων laser οφείλονται κυρίως:

 • Στην πρωτογενή αναλγητική και δευτερογενή σπασμολυτική επίδραση της ακτινοβολίας στην πάσχουσα περιοχή.
 • Στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στην πάσχουσα περιοχή.
 • Στην αντιφλεγμονώδη και αποιδηματώδη επίδραση της ακτινοβολίας στην πάσχουσα περιοχή.
 • Στο ανοσοποιητικό σύστημα. Δραστηριοποίηση και τόνωση των ανοσολογικών μηχανισμών και αύξηση παραγωγής αντισωμάτων D.N.A - R.N.A.
 • Στην αναγέννηση και ανάπλαση των κυττάρων της πάσχουσας περιοχής που προκαλεί η ακτινοβολία.

Υπάρχει κλινική τεκμηρίωση;

ΜΑΛΙΣΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Όπως είναι γνωστό η σύντμησης των λέξεων L.A.S.E.R. = LightAmplificationbyStimulatedEmissionofRadiation, σημαίνει ενίσχυση φωτός με διηγηρμένη (εξαναγκασμένη) εκπομπή ακτινοβολίας.

Αυτή η εξαναγκασμένη εκπομπή ακτινοβολίας είναι εκείνη που με την σειρά της προκαλεί και τις βιολογικές αντιδράσεις πάνω στους ιστούς που δέχονται αυτή την ακτινοβολία.

Στην συνέχεια θα παραθέσουμε ενδεικτικά κάποια από τα αποτελέσματα της θεραπείας με laser αποκατάστασης που μας είναι γνωστά μετά από μετρήσεις στα διάφορα εργαστήρια παγκοσμίως και τις κλινικές μελέτες που διάφορα νοσοκομεία έχουν δώσει κατά καιρούς στην δημοσιότητα, (case reports).

 1. Aναλγητική δράση. Λόγω της επιρροής στην σύνθεση της ενδορφίνης.
 2. Αποιδηματική - Αντιφλεγμονώδη δράση. Λόγω της αύξησης της προσταγλανδίνης και μετατροπή αυτής σε προστακυκλίνη.
 3. Αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος εξ'αιτίας διαστολής των μικρών αρτηριδίων και των τριχοειδών αγγείων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την περαιτέρω οξυγόνωση όλου του οργανισμού.
 4. Μεταβολή της υδροστατικής πίεσης εντός των αγγείων και μεγαλύτερη απορρόφηση του υγρού των ιστών.
 5. Γρήγορη αποκατάσταση η επανίδρυση αιμοφόρων αγγείων.
 6. Αύξηση του κυτταρικού μεταβολισμού, απομάκρυνση τοξινών, διοξειδίου του άνθρακα και άλλων άχρηστων προϊόντων. Δραστηριοποίηση των ηλεκτρολυτικών ανταλλαγών του κυτταρικού πρωτοπλάσματος. Χαλάρωση μυϊκών σπασμών.
 7. Τόνωση της σύνθεσης του κολλαγόνου και των προτείνων στα κύτταρα του δέρματος.
 8. Αυξημένη επιθηλιακή δραστηριότητα και ανταλλαγής των ιστών. Πολλαπλασιασμός των ινοβλαστών στην περιοχή του τραύματος και μεγάλη αντοχή και ελαστικότητα του δέρματος.
 9. Αύξηση της αντοχής των νευρικών κυττάρων.
 10. Αύξηση οστεογένεσης με αποτέλεσμα την πώρωση καταγμάτων.
 11. Δραστηριοποίηση και τόνωση των ανοσολογικών μηχανισμών και αύξηση παραγωγής αντισωμάτων D.N.A - R.N.A.
 12. Συνοπτικά, τέλος, έχουμε αύξηση λειτουργίας της φαγοκυττάρωσης, αυξημένη λειτουργικότητα των ενζύμων, βιταμίνωση και αντιβακτηριακή δράση, για να αναφέρουμε μόνο μερικά από τα ευεργετικά αποτελέσματα των laser αποκατάστασης.

Που μπορεί κανείς να βρεί κλινική τεκμηρίωση;

Ναι, και με έκπληξη ίσως διαπιστώσετε ότι, είναι περισσότερες από 3.000 χιλ. κλινικά τεκμηριωμένες μελέτες σε in vitro και in vivo περιπτώσεις σε ζώα αλλά και σε ανθρώπους.

Μέχρι προσφάτως μάλιστα είχαμε πάνω από 100 θετικές διπλές τυφλές κλινικές μελέτες. Αυτό σημαίνει ότι η θεραπεία με laser δοκιμάσθηκε από πολλές πλευρές. Σκεφθείτε ότι, για την κυκλοφορία ενός φαρμάκου πολλές φορές απαιτείται μια και μοναδική διπλή τυφλή μελέτη με κάποια λίγα θετικά αποτελέσματα σαν απόδειξη ότι το φάρμακο δουλεύει για να δοθεί το πράσινο φως για την χρήση του με συμμετοχή μάλιστα των περισσοτέρων ταμείων. Εδώ έχουμε πάνω από 100, για να μην αναφερθούμε στις επίσης θετικές πιλοτικές μελέτες.

Δείτε μεγάλο μέρος (abstracts) αυτών των μελετών όπως παρουσιάζονται στο Παγκόσμια Βιβλιογραφία ή παραγγείλατε δωρεάν το CD-Βιβλιογραφίας όπου η παγκόσμια βιβλιογραφία βρίσκεται καταχωρημένη ανά ιατρική ειδικότητα. Εσύ που ενδιαφέρεσαι για κάποια αγορά ολοκληρωμένης έκδοσης που αναφέρεται στη θεραπεία laser στην αγγλική ή ελληνική γλώσσα μπορείς να το παραγγείλεις εδώ στις Εκδόσεις.

Παρακαλώ παρατηρήστε το σχετικό διάγραμμα όσο αναφορά τον μηχανισμό δράσης του laser.

Share this post: 

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

WALT Laser-center.gr Medical Lasers ΠΑΝ.ΕΠ.Ε.ΘΕ.Λ. "Πανελλήνια Επιστημονική Ένωση Θεραπευτικής με Las Irradia

Επικοινωνία

Laser Center Larissas | Ιατρικά Συστήματα Θεραπευτικών Laser

Ερυθρού Σταυρού 9-17, Λάρισα, 41221

+30 2410 538 700

+30 6938 538 700

info@laser.gr

www.laser.gr

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας που συνεχώς εξελίσσονται. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Σχετικά με εμάς

Laser Center Larissas

Το εμπορικό τμήμα της επιχείρησης Laser Center Larissas βρίσκεται στις πρώτες θέσεις διεκδίκησης του τίτλου της προσφοράς και ζήτησης υπερσύγχρονων ιατρικών και φυσικής αποκατάστασης laser για θεραπευτικούς σκοπούς.