+30 2410 538 700

info@laser.gr

English
Σωστή επιλογή αγοράς ενός θεραπευτικού laser. Τι πρέπει να ξέρετε;

Σωστή επιλογή αγοράς ενός θεραπευτικού laser. Τι πρέπει να ξέρετε;

Σωστή επιλογή αγοράς ενός θεραπευτικού laser. Τι πρέπει να ξέρετε;
Γράφει: 
Dr Νάθαν Κ. Ευαγγέλου

Τι πρέπει να ξέρετε προκειμένου να κάνετε σωστή επιλογή αγοράς ενός θεραπευτικού laser; 


Η αγορά ενός laser είναι στην πραγματικότητα πολύ δύσκολη και γεμάτη παγίδες. 
Πως θα μπορούσε να γνωρίζει κανείς ποια συσκευή είναι καλή; Ποια είναι φθηνή; 
Σε τελευταία ανάλυση, μήπως στοιχίσει περισσότερο αν αγοράσει κανείς φθηνά; 
Όταν κανείς μιλά με έναν επιδέξιο πωλητή, είναι πολύ εύκολο να παρασυρθεί και να βιασθεί να κάνει μια αγορά. 
Ο επιδέξιος πωλητής γνωρίζει πολύ καλά το εμπόρευμα σε σχέση με τον πελάτη. 
Τα πάντα φαίνεται να ακούγονται δίκαια και αληθινά, πραγματικά και σωστά, εσύ υπογράφεις το συμβόλαιο και  . . . .
Ίσως όμως το τελευταίο "και" θα ήταν μόνον η αρχή μιας καλής επαγγελματικής σταδιοδρομίας αν κανείς μπορούσε να θέσει μερικές ερωτήσεις στον εαυτόν του και στον πωλητή. 

Διαβάστε προσεκτικά τα ακόλουθα ερωτήματα και τότε θα είναι μικρότερος ο κίνδυνος να μετανιώσετε κάποτε για την αγορά σας.

1. Έχουν διοχετευθεί στην αγορά "συσκευές laser" που δεν περιέχουν κάποιο εξάρτημα laser αλλά μόνον απλές λάμπες ή ενδεικτικές λυχνίες. Οι τιμές παρ' όλα αυτά, είναι πολύ τσουχτερές.
Ερώτηση: Ποία είναι η απόδειξη ότι η συσκευή είναι ή περιέχει κάποια τμήματα laser;

2. Σε μερικούς τύπους συσκευών έχει κανείς αναμίξει (ακριβά) laser με (φθηνές) ενδεικτικές φωτεινές λυχνίες. Συχνά, αυτό αποκρύπτεται και ο πωλητής μιλά μόνον για laser. Ίσως να φθάσει κανείς μέχρι του σημείου να ψεύδετε επιμένοντας ότι ενδεικτικές φωτεινές λυχνίες είναι επίσης laser. Συχνά, αποφεύγει την συζήτηση χρησιμοποιώντας εκφράσεις δύσκολες στην κατανόηση.
Ερώτηση: Περιέχουν όλες οι πηγές φωτεινής ένδειξης laser; Zητήστε περαιτέρω εξηγήσεις για ότι δεν καταλαβαίνετε.

3. Το μέγεθος, το χρώμα, το σχήμα, η εξωτερική εμφάνιση και η τιμή διαφέρουν σημαντικά μεταξύ διαφόρων εργοστασίων. Αν μια συσκευή είναι μεγάλη στην εμφάνιση δεν σημαίνει ότι και η ιατρική εφαρμογή με τα αποτελέσματα της είναι μεγάλη. Συχνά, συμβαίνει το αντίθετο. Το σημαντικότερο είναι η δόση ενέργειας που διαπερνά τους ιστούς του ασθενούς. Ερωτήσεις όπως αυτές που αναγράφονται παρακάτω χρειάζονται οπωσδήποτε απαντήσεις. 
Ερώτηση: Πώς μετρά κανείς την πυκνότητα ενέργειας (δόση); Ποία είναι η διαφορά μεταξύ υπό - και υπέρ - πυκνότητας ενέργειας; Ποιος τύπος laser είναι ο καλύτερος για κάποια πάθηση; Καλύπτει πράγματι η συγκεκριμένη συσκευή το φάσμα θεραπείας και τον σκοπό για τον οποίο εσείς την πληρώνετε;

4. Πολλές επιχειρήσεις που εισάγουν ιατρικά laser έχουν πολύ λίγη γνώση και εμπειρία, τόσο στην ιατρική όσο και στο φυσικό και τεχνικό μέρος ενός laser.
Eρώτηση: Μπορεί ο εισαγωγέας ή ο πωλητής του να αποδείξει την ικανότητά του, την γνώση του και την εμπειρία του πάνω στο laser; Θα μπορούσατε να μιλήσετε με κάποιους ιατρούς ή φυσικοθεραπευτές που έχουν χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο laser για καιρό;

5. Η διαφορά μεταξύ ενός καλογραμμένου και με ευχάριστα χρώματα διαφημιστικού και της πραγματικότητας είναι πολλές φορές τεράστια. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου διαφημιστικά έχουν υποσχεθεί μέχρι και 100 φορές μεγαλύτερη ισχύ σε σχέση με αυτήν που πραγματικά παράγεται ή εξέρχεται από μια κεφαλή laser. Επίσης πολλές φορές, ο κατασκευαστής ή ο εμπορικός οίκος μιλά για την απόδοση ενέργειας του laser αναφερόμενος π.χ. στο τι παράγει ο σωλήνας του HeNe μέσα στην βασική μονάδα και όχι στο τι εξέρχεται στο άκρο της οπτικής ίνας του HeNe. Ή αναφέρονται στο GaAs και την απόδοση του στο υψηλότερο σημείο της καμπύλης των παλμών, και όχι στην μέση απόδοση, που είναι και ο μοναδικός παράγοντας υπολογισμού της πυκνότητας ενέργειας (δόση). 
Ερώτηση: Πως μπορεί κανείς να γνωρίζει την πραγματική απόδοση του μηχανήματος; Υπάρχει κάποιο πρωτόκολλο μέτρησης από κάποια ουδέτερη υπηρεσία; Θα μπορούσατε να μετρήσετε μόνος σας την έξοδο από ένα στοιχείο, χωρίς να το πηγαίνετε στην αντιπροσωπεία χάνοντας πολύτιμο χρόνο και χρήμα;

6. Πολλοί πωλητές γνωρίζουν ότι το προϊόν που πωλούν δεν είναι και τόσο καλό. Αυτό το καταλαβαίνει κανείς συχνά όταν ο πωλητής για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι ο πελάτης του να υπογράψει το συμβόλαιο.
Ερώτηση: Τι γίνεται στην περίπτωση που εγώ δεν έχω τα αποτελέσματα που υπόσχονται τα διαφημιστικά; Υπάρχει περίπτωση να αγοράσω το μηχάνημα με ανοικτή αγορά, έχοντας το δικαίωμα να το επιστρέψω αν το μετανιώσω;

7. Μια σοβαρή κατασκευαστική εταιρία και ο εισαγωγέας - αντιπρόσωπος της ενδιαφέρονται να χρησιμοποιούνται αποτελεσματικά οι συσκευές τους, και προσπαθούν να δώσουν καλή γνώση και ορθή κατάρτιση πάνω στο θέμα.
Ερώτηση: Υπάρχει τέτοιο άτομο στην εταιρία πωλήσεων; Ποίες είναι οι γνώσεις του και τα προσόντα του; Έχει γράψει κάτι ο ίδιος σχετικά με τα laser; Υπάρχει σύστημα εκπαίδευσης, ακόμα και μέσα στον ίδιο χώρο εργασίας σας αν έχετε πρόβλημα χρόνου; Παρέχεται δωρεάν εκπαίδευση με την αγορά; Υπάρχει πληροφοριακό υλικό; Πόσο στοιχίζει;

8. Η τεχνολογία προχωρά προς τα εμπρός. Κάποια μέρα ίσως βρεθείτε με μια συσκευή που δεν εξυπηρετεί πλέον τις ανάγκες σας, ή ίσως έχουν ανακαλυφθεί νέες κεφαλές laser.
Ερώτηση: Τι θα γίνει τότε με την δική μου συσκευή; Θα πρέπει να αγοράσω καινούργια, ή θα μπορούσα να προσθέσω απλώς τις νέες κεφαλές laser πάνω στην ίδια βασική μονάδα; Υπάρχει αυτή η δυνατότητα;

Τέλος, μην διστάζετε να κάνετε ακόμα και ερωτήσεις που ίσως σας φαίνονται "αφελείς".

Γράψτε τις απαντήσεις και ελέγξτε τις πριν υπογράψετε κάποιο συμβόλαιο.

Να θυμάστε ότι δεν είναι εύκολο να πωλήσετε μια μεταχειρισμένη και συγχρόνως μη αποτελεσματική μονάδα laser.

Προσέξτε, για να είσθε ικανοποιημένος από την εκλογή σας.

Share this post: 

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

WALT Laser-center.gr Medical Lasers ΠΑΝ.ΕΠ.Ε.ΘΕ.Λ. "Πανελλήνια Επιστημονική Ένωση Θεραπευτικής με Las Irradia

Επικοινωνία

Laser Center Larissas | Ιατρικά Συστήματα Θεραπευτικών Laser

Ερυθρού Σταυρού 9-17, Λάρισα, 41221

+30 2410 538 700

+30 6938 538 700

info@laser.gr

www.laser.gr

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας που συνεχώς εξελίσσονται. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Σχετικά με εμάς

Laser Center Larissas

Το εμπορικό τμήμα της επιχείρησης Laser Center Larissas βρίσκεται στις πρώτες θέσεις διεκδίκησης του τίτλου της προσφοράς και ζήτησης υπερσύγχρονων ιατρικών και φυσικής αποκατάστασης laser για θεραπευτικούς σκοπούς.